Att dela de goda nyheterna med barn och ungdomar

by | Oct 22, 2016 | Swedish | 0 comments

newsletter-mssn-logoMånga av de länder där MediaServe arbetar aktivt, består i huvudsak av en mycket ung befolkning. I t.ex. Indien är mer än 50% av befolkningen under 25 år. Att nå barnen och ungdomarna med evangeliet är nyckeln. Vi vet att 90% av dem som kommer till tro, gör det före 19 års ålder! Gång på gång hör vi om hur föräldrar nås av evangeliet genom sina barn. Föräldrarna kanske inte kan läsa, men barnen går i skolan och kan läsa Guds ord för sina föräldrar. Genom barnen kommer hela familjer till tro!

Under de två senaste åren har MediaServe tillhandahållit 433 000 ex. av Konungen (illustrerat Markusevangeliet) på tio olika språk. De har skickats till landsbygdsförsamlingar i Pakistan, Indien, Burma, Kina, Nepal, Etiopien och Ukraina. Dessa församlingar anordnar sommarläger, fritidsklubbar och söndagsskola och de allra flesta av barnen kommer från icke-kristna familjer.

En 13-årig flicka får tröst hos Jesus: ”För tre år sedan dog min pappa. Jag kände mig ensam och blev deprimerad. Jag fortsatte att gå till söndagsskolan men jag var olycklig p.g.a. min familjesituation. En söndag fick jag boken Konungen. Jag började läsa och boken gjorde stort intryck på mig. Jag insåg att någon faktiskt kunde älska mig, till och med mer än min egen pappa. Boken hjälpte mig att förstå Guds kärlek och jag fick nytt hopp. Nu vill jag också bli en del av Guds rike så att jag kan ta emot kärlek, glädje och omsorg, precis som min jordiske far hade gett mig. Jag kom över min sorg och modlöshet och förstod att Jesus ville bli min kung för alltid och göra min framtid trygg. Jag bor med min mamma i en by och går i skolan. Jag fortsätter också att gå i söndagsskolan. Nu vill jag lära känna Guds mer och tjäna min konung efter min bästa förmåga.”

Barn i Burma möter Jesus:

  • En 11-årig flicka berättar: ”Jesus dog på korset för min synd! Jag är så imponerad. Det här budskapet vill jag dela med mig av till mina vänner i skolan!”
  • En föräldralös flicka var så upprörd över sitt tragiska liv, men när hon läste Konungen sa hon: ”Nu har jag Kungars Kung med mig hela tiden, det finns ingen som berört mig så djupt som Jesus. Jag känner mig väldigt uppmuntrad av det här budskapet. Efter att jag börjat läsa boken, började jag att bry mig om andra människor. Jag vill verkligen dela med mig av det jag upplevt. Jag vill gärna ha en bok till.”
  • ”När jag läste om hur den lame mannen i Konungen blev botad, fick jag tro för att jag också kunde bli helad, och Jesus botade mig, helt mirakulöst. Nu berättar jag mitt vittnesbörd för andra!”
  • ”Efter att jag läst om hur Jesus stillade stormen i Konungen, är jag inte längre rädd för stormarna när de kommer. Nu litar jag på Jesus! (I Burma har kraftiga monsunregn och stormar orsakat stor ödeläggelse.)

newsletter-picture-oct-16

Newsletter Signup

Blog Languages

Read More Blog Posts in this Language

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.