Senaste nytt om Projekt Omega

by | Jan 4, 2017 | Swedish | 0 comments

Omegaprojektets mål är att systematiskt erbjuda den specialdesignade Bibeln med Davidsstjärnan på omslaget, till varje judiskt hem i Sibirien, östra delen av Ryssland, Ukraina och nu ytterligare ett av länderna i forna Sovjetunionen. Som ett resultat av detta kan nu judiska familjer som kanske aldrig läst en Bibel, få den möjligheten.

Under tolv års tid har vi skickat det här erbjudandet till 1,5 miljon judiska hushåll.  Mer än 50 000 har gensvarat och tagit emot en Bibel!

Olyckligtvis har rädslan som skapades under andra världskriget gått i arv och är orsak till att en del judar döljer sin identitet. Igor är en av dem.

Han blev förvånad när han fick ett brev med erbjudandet om att ta emot en Bibel. Han undrade hur någon kunde fått reda på att han var jude. Men hans längtan efter att läsa Bibeln växte och övervann rädslan, så han tackade ja till erbjudandet.

Lite senare fick han kontakt med en Messiansk församling och kom till tro på Yeshua (Jesus). Han blev döpt och växer nu i sin tro. Igor är en av 1000 personer i sin stad som genom Omegaprojektet tagit emot en Bibel.

Carolyn träffade också Natalia som berättade: ”Jag kom till tro på Jesus tack vare den här Bibeln. Min bror dog när jag var liten. Vi bad för honom så gott vi kunde men när jag frågade någon varför han dog, fick jag svaret att vi inte visste hur man skulle be. Jag ville lära mig att be på rätt sätt, så jag gick till en ortodox kyrka och fick tag i en bönebok. Men fortfarande kunde jag inte lära mig hur jag skulle be.

När jag var sex år gammal, bad jag gråtande min morfar att lära mig be och jag frågade också varför vi levde. Han berättade att Gud skapat oss för att leva på jorden och att han är den allsmäktige guden som kallas Jahve. Jag frågade min morfar om han ville berätta allt han visste om Gud och om Bibeln. Nu har jag till slut fått en egen Bibel och inser att detta är den bok som min morfar läst. Jag är tacksam för Bibeln som jag fått från er.

Vi tackar alla som skickat de här böckerna till oss!”

Vi gläds, precis som änglarna i Lukas 15:10, när någon bjuder in Jesus i sitt liv. Detta är syftet med vårt arbete, att hjälpa församlingarna att sprida Guds ord, så att fler kan lära känna Jesus.

En framstående kristen ledare i landet berättade för Carolyn: ”Vi som troende har mer frihet nu men vi vet inte hur länge det varar. Vi måste ta tillvara på det här tillfället att dela evangeliet.” Vi vill fortsätta vårt arbete med att hjälpa de här församlingarna genom att förse dem med de redskap de behöver för att samla in skörden. Vill du vara med och hjälpa oss i det arbetet?

graphic-for-omega-project

Newsletter Signup

Blog Languages

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.