Gud uppmuntrar människor som befinner sig i östra Ukrainas konfliktszon

by | Mar 1, 2017 | Swedish | 0 comments

I januari besökte våra kollegor från ServeNow flyktingar, romska familjer och soldater som stridit i Ukraina, där människor blir dödade nästan varje dag. Teamet delade ut julklappar och ukrainska Nya Testamenten och vittnade om Jesus.

Det var ingen av de ukrainska soldaterna som vägrade att ta emot de Nya Testamenten de erbjöds. De ville veta mer om Gud och var villiga att ta emot förbön.

Några veckor efter besöket, blev området svårt attackerat. Många soldater och civila blev både sårade och dödade.

Många har blivit tvångsförflyttade p.g.a. kriget. Till exempel har befolkningen i Irpin, en stad i norra Ukraina, ökat med 150 %. När vårt team var där på besök, delade de ut gosedjur till barnen. Inuti leksakerna finns en liten diskett. Den drivs med solcellsbatterier och spelar upp bibelhistorier.

Vi kommer att bjuda in några av de barnen till ett sommarläger som ServeNow driver, i Ukraina. Där kommer det att finnas en trygg och säker plats för flyktingar, föräldralösa, handikappade och fattiga barn att få möjlighet att bara vara barn. Där kommer det att finnas pyssel, lekar och aktiviteter, bibelundervisning och massor av kramar! Många kommer att åka därifrån med vissheten om att Jesus är deras vän och att han alltid kommer att vara med dem.

God cares for thsoe in Ukrainian warzones
© Radek Procyk/123rf.com

Newsletter Signup

Blog Languages

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.