Gud verkar bland iranier

by | Mar 1, 2017 | Swedish | 0 comments

Iran har världens snabbast växande evangelikala befolkning med en årlig tillväxt på ca 20 % och Gud arbetar också bland iranier i andra länder. I Sverige upplever vi att farsitalande människor från Iran och Afghanistan, är väldigt öppna för evangeliet. Ta del av de här vittnesbörden:

Under ett av sina veckobesök på utvisningsboendet i Uppsala, mötte Leena ett par i 60-årsåldern, från Afghanistan. Hon frågade dem om de kunde läsa på farsi och det kunde de. Leena gav mannen ett Nya Testamente. Han tog emot det med båda händerna utsträckta och tryckte boken intill sitt hjärta. Sedan lyfte han händerna som om han ville prisa Gud och hans ansikte lyste av glädje!

Han blev otroligt tacksam och hade tydligen väntat på att få lära känna Isa (Jesus). Gud hade börjat arbeta med den här mannens hjärta redan innan han träffade på Leena i Sverige. Genom att hon var villig att visa vänlighet och överräcka en gåva, blev det till en liten men viktig del i det Gud gör i hans liv.

Hoppas detta kan uppmuntra dig till att vara en del i Guds stora plan, var du än befinner dig, även om vi oftast inte vet så mycket om det.

Peter, från MediaServe, berättar för oss om två 17-åriga killar från Afghanistan. De kom till Sverige som flyktingar och är nu med i hans bönegrupp. ”Jag gav dem Hemligheten till ett verkligt liv på farsi och Konungen. De började läsa och kunde inte sluta. De gick igenom varje sida och diskuterade intensivt innehållet sig emellan på sitt eget språk.

Jag gav dem några fler exemplar och då lämnade de omedelbart bönemötet, innan det ens var slut, för att dela med sig av böckerna till sina vänner.”

Vi vill hjälpa församlingar som nu förbereder sig för att nå dem som kommer inflyttandes från hela världen. I höst startar vi en kurs för församlingsledare om hur man når muslimer och utrustar dem med passande material. Det är hög tid att dela med oss av Guds kärlek till dem som ofta mötts av fientlighet.

Om din församling vill använda vårt material, kontakta oss gärna. Om du vill bidra till att täcka våra utgifter för tryckningskostnader, tas detta naturligtvis tacksamt emot.

51992828 - october 6,2015; hegyeshalom in hungary. group of refugees leaving hungary. they came to hegyeshalom by train and then they leaving hungary and go to austria and then to germany. many of them escapes from home because of civil war.
© Radek Procyk/123rf.com

Newsletter Signup

Blog Languages

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.