Å arbeide hvor det bare finnes 2 – 3 bibler i hver menighet

Oromo er Etiopias største språkgruppe (25 millioner språkbrukere), enda finnes det sannsynligvis bare 2 – 3 bibler på oromo per menighet på ca. 100 medlemmer .

I fjor skaffet MediaServe 180 000 nytestamenter på oromo, og snart skal vi sende 90 000 til, så flere kristne kan få sin egen bibel.

MediaServes prosjekts- og markedsdirektør Peter Ek har vært en tur til Etiopia, og han forklarer at nytestamentene hovedsakelig er blitt gitt til kristne med muslimsk bakgrunn. Han sier:

″Før MediaServe begynte å sende nytestamenter var det bare en av femti troende som hadde en traktat, et nytestamente eller en bibel. Nå er det blitt en dramatisk bedring, omtrent en av fem er eier av Guds Ord! Menighetene og de troende er begeistret.

 ″En eldre mann fortalte at han hadde hatt en gammel bibel på Oromo-språket, som han hadde passet veldig godt på. Han var veldig forsiktig når han brukte den, for har visste ikke om han noen gang ville få mulighet til å skaffe seg en ny. Han hadde gitt den til sønnen sin, som nylig hadde gitt den videre til sin sønn igjen. Bestefar i familien var overlykkelig da hver av dem fikk sin egen, nye Bibel.

Vi har også fått høre bemerkelsesverdige vitnesbyrd om hvordan mennesker vender seg til Kristus. Det er for eksempel en 70 år gammel mann som stadig forkynner evangeliet og planter menigheter i landsbyene. I løpet av fjoråret døpte han 174 mennesker ─ alle kom fra andre trosretninger, og hver og en fikk et nytestamente på oromo.

I en annen del av landet var det 40 mennesker, iberegnet 13 fremstående ledere innen en annen trosretning, som ble kjent med Jesus og ble døpt. Ingen av dem eide en bibel, så de låner bibler av andre kristne og kopierer teksten.

En evangelist som samarbeider med oss sa:

″Vi takker Herren for den visjonen Gud ga for deres tjeneste, at dere kom med Guds Ord til oss. Det er en enorm velsignelse å ha Bibelen på oromo-språket. Det er vi så glade for! Tidligere var det mange som spurte oss om hvor de kunne få tak i Guds Ord, men vi hadde ikke råd til å gi dem et eksemplar. Nå har vi mulighet til å gi Guds Ord til dem som hungrer og tørster. Det er vi så glade for!″

En annen evangelist forklarte: ″Jeg arbeider i  oromotalende landsbyer og byer. Når folk hører og leser Guds Ord forandres livene deres. Vi er så glade og takknemlige for å ha fått Guds Ord.″

MediaServe  gåt fortsatt inn for å betjene oromo-folket i Etiopia ─ så vel som amhariske, somaliske, tigrinja og afar-folkegrupper.

Ethiopia