Oromo är den största språkgruppen i Etiopien (25 miljoner) och ändå finns bara 2-3 biblar i församlingar om 100 medlemmar.

Under förra året skickade MediaServe 180 000 Nya Testamenten på oromo och snart skeppar vi ytterligare 90 000 NT till dem som inte har en egen.

Efter sin Etiopienresa berättar Peter Ek, ansvarig för projekt och marknadsföring på MediaServe, om att Nya Testamenten delats ut i huvudsak till kristna med muslimsk bakgrund. ”Innan de fick ett Nya Testamente från MediaServe, hade bara en av femtio en traktat, ett Nya Testamente eller en bibel. Nu är de bara fem på varje bibel! Församlingarna och de troende är så tacksamma.

En äldre man berättade för mig om hur han i åratal ömt vårdat och läst en gammal bibel skriven på oromo. Han använde den mycket försiktigt eftersom han inte visste om han skulle kunna få en ny. Han gav den sedan vidare till sin son som nyligen gav den till sin son. Farfadern i den här familjen blev överlycklig när han, sonen och barnbarnet fick varsitt exemplar av bibeln!”

Vi har hört fantastiska historier om hur människor lämnat sina liv till Kristus. En 70-årig man delade outtröttligt evangeliet och startade upp nya församlingar i byarna. Förra året fick han döpa 174 personer! Var och en av dem kom från en annan religion och hade fått tag i varsitt Nya Testamente på oromo.

I ett annat område kom 40 personer till tro på Jesus och blev döpta; 13 av dess var högt uppsatta ledare för en annan religion. Ingen av dem ägde en bibel så de lånade några exemplar av andra kristna och skrev av texten.

En av de evangelister vi samarbetar med sa: ”Vi tackar Gud för att han gav er sin vision, så att ni kom med Guds ord till oss. Det är en stor välsignelse att ha tillgång till biblar på oromospråket. Vi är så glada! Tidigare fick vi frågan om var man kunde få tag i Guds ord men vi hade inte råd att ge någon en bibel. Nu har vi möjlighet att ge Guds ord till dem som hungrar och törstar. Vi är så tacksamma!

En annan evangelist förklarade: ”Jag arbetar i oromotalande byar och städer. När människor hör och läser Guds ord blir deras liv förvandlade. Vi är så glada och tacksamma för att få ta emot Guds ord.”

Vi på MediaServe är fast beslutna att fortsätta betjäna oromofolket i Etiopien, likaså dem som talar amharinya, somali, tigrinya och afar.

Ethiopia