Työskentelemme alueilla, joissa on vain 2-3 Raamattua seurakuntaa kohden.

Oromo on Etiopian suurin kieliryhmä (25 miljoonaa ihmistä puhuu tätä kieltä) ja silti oromonkielisiä Raamattuja on vain 2-3 kappaletta sadan hengen seurakuntaa kohden.

Viime vuonna MediaServe toimitti 180 000 oromonkielistä Uutta Testamenttia ja pian saamme valmiiksi toiset 90 000 kpl. Nämä on tarkoitettu kristityille, joilla ei vielä ole omaa Raamattua.

Käytyään Etiopiassa Peter Ek, MediaServen projekti- ja markkinointipäällikkö, kertoi miten Uudet Testamentit oli annettu pääasiallisesti kristityille, joilla oli muslimitausta:

“Ennen kuin he saivat toimittamamme Uudet Testamentit, vain yhdellä viidestäkymmenestä uskovaisesta oli Raamattu, Uusi Testamentti tai vain traktaatti. Nyt tilanne on huomattavasti parempi; yhdellä viidestä on Jumalan Sanaa! Seurakunnat ja uskovat ovat ilahtuneita tästä muutoksesta.

Eräs vanha mies kertoi minulle, miten hän oli jo vuosia pitänyt aarteenaan vanhaa oromonkielistä Raamattua. Hän käsitteli sitä varoen, koska hän ei tietänyt saisiko koskaan toista Raamattua. Hän antoi sen pojalleen, joka hiljattain antoi sen edelleen pojalleen. Perheen isoisä oli onnessaan, kun heille jokaiselle annettiin oma Raamattu!” 

Olemme myös kuulleet ihmeellisiä todistuksia siitä, miten ihmisiä on tullut uskoon. Esimerkiksi eräs 70-vuotias mies kertoo uupumatta sanomaa Jeesuksesta ja on perustanut seurakuntia eri kyliin. Viime vuonna hän kastoi 174 henkilöä – kaikki heistä kuuluivat aikaisemmin toiseen uskontoon.  Jokainen heistä on nyt saanut oromonkielisen Uuden Testamentin.

Toisella alueella 40 ihmistä tuli uskoon Jeesukseen ja heidät kastettiin. Nåistä13 oli ollut johtoasemassa olevia miehiä toisen uskonnon piirisssä. Kellään heistä ei ole omaa Raamattua, joten he lainaavat Raamattuja toisilta uskovilta ja kopioivat tekstejä.

Evankelista jonka kanssa teemme yhteistyötä kertoi: “Me kiitämme Herraa siitä, että hän on kutsunut teidät tulemaan tänne keskuuteemme ja antamaan meille Jumalan Sanaa. On todella suuri siunaus, että saamme oromonkielisiä Raamattuja. Olemme niin onnellisia! Ennen ihmiset kyselivät meiltä Jumalan Sanaa, mutta meillä ei ollut edes yhtä kappaletta annettavaksi. Nyt meillä on mahdollisuus antaa Jumalan Sanaa niille, jotka sitä kipeästi kaipaavat. Olemme niin onnellisia tästä.”

Toinen evankelista kertoi meille: “Työskentelen oromonkielisissä kylissä ja kaupungeissa. Kun ihmiset kuulevat ja lukevat Jumalan Sanaa heidän elämänsä muuttuvat. Olemme niin iloisia ja kiitollisia, kun olemme saaneet vastaanottaa Jumalan Sanaa.” 

MediaServe haluaa jatkossakin palvella oromonkielisiä ihmisiä, samoin kuin amharan, somalin, tigrinjan ja afarin kieltä puhuvia kansanryhmiä Etiopiassa.

Ethiopia