Miraklet julen 2016

Förra året hölls ett unikt evenemang i Lahore, Pakistan. En julparad med mellan 15 000 – 20 000 kristna marscherade genom Lahores gator, inklusive 10 000 män utklädda till jultomtar. De delade ut tusentals julklappar för att tydliggöra vad julen handlar om. I paketen fanns Jesusfilmen och kristen litteratur. Paraden avslutades med en kraftfull bönemanifestation för landet. Man reste upp en stor julstjärna och proklamerade Jesus som fridens kung.

Under förberedelserna inför eventet samlades ledare från olika församlingar och höll en bönenatt för sitt land. Kristna från hela landet samlades, både unga och gamla. Trots det fientliga motståndet mot kristna i Pakistan, kunde man denna dag dela sin tro på Jesus offentligt!

Pastor Salomo från RAPHA Misson, en av arrangörerna, sa: ”Det är svårt att leva i Pakistan. När du går hemifrån på morgonen vet du inte om du kommer att återvända igen. Terrorismen har ökat i Pakistan men tack och lov hade polis och militär garanterat vår säkerhet under eventet.”

Vad kommer att hända julen 2017?

I år planeras ytterligare en julparad och RAPHA Mission har bett oss att bidra med 200 000 ex. av Konungen (ett illustrerat Markusevangelie för tonåringar) på urdu. Den här boken kommer att delas ut till barn, ungdomar och familjer under julparaden. Det här är verkligen ett unikt tillfälle att dela med oss av de goda nyheterna i Pakistan. Vanligtvis tvekar de kristna att öppet dela sin tro på Jesus, även för sina grannar som de känt i många år. De är rädda att bli förrådda och för de fruktansvärda konsekvenser de kan bli utsatta för av det muslimska samhället. Men det här evenemanget tillåter att evangelium blir presenterat och till och med hemskickat i form av en bok. Den kan läsas om och om igen i hemmets skyddade vrå.

Vill du vara med och göra det här julmiraklet möjligt? En bok kostar 5kr

Pakistan 2