Det finns en annan bokhandel i södra Israel som MediaServe har försett med biblar. Det är en vacker plats dit alla är välkomna och all litteratur skänks bort gratis. Under tiden vi var i affären öppnade två muslimska beduinflickor dörren och kikade försiktigt in. De var täckta med kläder från topp till tå och frågade om de fick komma in. De var ute efter en present till en vän. Den här bokhandeln har bara biblar och kristen litteratur! En av dem som arbetar som volontär i affären började samtala med dem och gav dem ett Nya Testamente på arabiska. De fick också bibeln som ljudbok på arabiska. De började omedelbart lyssna. När vi satt i caféet kunde vi höra hur Isa (Jesus) blev presenterad för flickorna. De dröjde sig kvar ungefär en halvtimme och lämnade sedan affären med leenden på sina läppar.

En äldre man som bott i Israel sedan 1948 sa: ”Detta är början på något nytt i Israel. Aldrig har man väl hört talas om att beduinmän kommit in i en kristen bokhandel, och ännu mindre beduinflickor!” Föreståndaren i bokhandeln sa. ”Människor är hungriga efter sanningen men de behöver en neutral plats där de kan ställa frågor, och det kan de inte göra i en kyrka. För ett par år sedan kom det aldrig in ortodoxa judar i vår affär men nu kommer de hela tiden.”

Nytt material till judiska folket
För några år sedan fick vi veta att det fanns behov i Israel av ett litet häfte med text och bilder, där Yeshua presenterades på ett sätt så att judar skulle kunna förstå. Av dem som vi samarbetar med, fick vi också höra att samma behov fanns i Messianska församlingar i f.d. Sovjetunionen. Tillsammans med ett team i Israel är arbetet nu igång med att göra den här boken.
Vill du vara med och göra detta möjligt?