Tapasimme kristityn johtajan, Victorin, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä monen vuoden ajan. Olemme lähettäneet hänelle ja hänen tiimilleen kymmeniä tuhansia kristillisiä kirjoja, joita he käyttävät evankelioidessaan ja kertoessaan Jumalan rakkaudesta kaduilla kautta koko maan. Victorilla on myös kirjakauppa Jerusalemissa. Etsijät voivat tulla sinne ja saada ilmaiseksi Uuden Testamentin, Raamatun tai jonkun muun kirjan. Tavatessamme Victorin hän kertoi todistuksia toinen toisensa jälkeen ihmisistä, jotka ovat tulleet tuntemaan Jeesuksen Messiaanaan.
Victor kertoi: “Eräänä päivänä Ranskasta tullut juutalainen nainen tuli kauppaamme.

Hän oli muuttanut Israeliin muutama vuosi aikaisemmin ja kysyi minulta: ’Voitko opettaa minulle Jesajan kirjan 53. luvusta?’  ’Oikein mielelläni’, vastasin. Aloin selittää Jesajan 53. lukua hänelle ja vähän ajan kuluttua hän alkoi itkeä sanoen: ’Mitä me olemme tehneet! Mitä me olemme tehneet! Miten voi olla mahdollista, että rabbit eivät näe sitä? Minusta tuntuu, kuin verho olisi vedetty pois silmiltäni. Minä näen, että se on Hän! Hän on Messias! Jumala on johtanut minut näkemään, että Jeshua on Messias. Miten voin saada tietää enemmän? Kuka voi opettaa minulle enemmän? Nyt hän on mukana seurakunnassa.”

Victor kertoi edelleen: ”Eräänä toisena päivänä nuori ortodoksijuutalainen mies tuli kirjakauppaan. Minä aloin juttella hänen kanssaan ja kysyin, haluaisiko hän Uuden Testamentin, johon hän vastasi: ’Minua kiinnostaa Uusi Testamentti.’ Kysyin, oliko hän lukenut sitä aikaisemmin ja hän vastasi ’Kyllä’. Minä jatkoin: ’Eli uskot siihen mitä siellä sanotaan?’ Hän vastasi: ’Uskon, enkä ole ainoa yeshiva-koulussani (ortodoksijuutalainen koulu!)’. Sitten hän kertoi minulle avoimesti: ’Älä hämäänny vaatetuksestani. Se ei kerro siitä, kuka todella olen!’”

Victor kertoi meille myöhemmin: “Moni heistä elää erittäin suljetuissa yhteisöissä ja ovat suuren paineen alaisina. He eivät voi tehdä, mitä he haluavat, vaan heidän täytyy toimia yhteisön sääntöjen mukaisesti. Silti näemme, miten Jumala toimii juutalaisten keskuudessa.”