Vi møtte en kristen leder, Victor, som vi har samarbeidet med i mange år. Vi har skaffet Victor og teamet hans titusenvis av eksemplarer av Skriften. De er stadig ute på gatene – i hele landet – og gjør Guds kjærlighet kjent. Han driver også en bokhandel der det er lett for søkere å komme inn og få en bok, en Bibel eller Nytestamante, helt gratis. Da vi snakket med Victor fortalte han det ene vitnesbyrdet etter det andre om mennesker som hadde lært Jesus å kjenne som sin Messias.

Victor fortalte:─ En dag kom en fransk jøde inn i butikken vår. Hun hadde immigrert til Israel noen år tidligere, og hun spurte meg: ″Kan du være så snill å undervise meg om det som står i Jesaja 53?″ ″Ja gjerne,″ sa jeg. Jeg begynte å forklare Jesaja 53, og etter en stund begynte hun å gråte, og sa: ″Se hva vi har gjort! Se hva vi har gjort! Hvordan kan rabbiene unngå å se det? Jeg synes det er som et teppe som er blitt fjernet fra øynene mine. Jeg kan se at det er Han. Det er Han! Han er Messias!″ sa hun. Den dagen kom hun til tro på Yeshua. Hun fortsatte: ″Gud ledet meg til å forstå at Yeshua er Messias. Hva skal jeg gjøre for å lære mer? Hvem kan undervise meg videre? Nå er hun medlem i en menighet.

En dag kom en ung ortodoks mann inn i butikken. Jeg (Victor) begynte å prate med han og spurte om han ville ha et Nytestamente, og han svarte: ″Jeg er interessert i Det Nye Testamentet″. Så spurte jeg om han noen gang hadde lest det. Han sa ″Ja″. Jeg fortsatte: ″Så du tror hva det sier, da?″ ″Ja, og jeg er ikke den eneste i min yeshiva (skole for ortodokse jøder). Så sa han til meg, rett frem: ″La deg ikke forvirre av klesdrakten min. Klærne mine sier ikke hvem jeg virkelig er!″ Victor forklarte for oss senere: ″Det er så mange av ortodokse jøder som lever i innelukkede fellesskap og under sterkt press. De kan ikke gjøre som de vil, men må rette seg etter omgivelsenes krav. Likevel ser vi at Gud virker blant det jødiske folket″.