Nuoria koulutetaan!

Kävimme raamattukoulussa, jossa luentosali oli täynnä innokkaita oppilaita, nuoria, jotka olivat tulleet eri puolilta maata. Salissa oli tuskin tilaa yhdellekään ylimääräiselle tuolille. Monista heistä tulee lähetystyöntekijöitä oman maansa eri osissa. Sunnuntaina vierailimme seurakunnassa, joka on yhteydessä tähän raamattukouluun; 1 000 ihmistä oli paikalla niin, että sivusalitkin olivat täynnä. Oli selvää, että nämä ihmiset rakastavat Herraa, nälkä ja odotus oli melkein käsinkosketeltavaa! Monet olivat käyneet läpi todella vaikeita aikoja seitsemän vuotta sitten päättyneen diktaattorikauden aikana. Nykyään noin 200 henkilöä kastetaan ja lisätään tähän seurakuntaan joka vuosi. MediaServe on antanut heille sekä raamattukoululle tuhansia kirjasia evankeliointia varten. Kun puhuimme heidän evankelistojensa kanssa, eräs heistä kertoi meille: ”Tämä kirja on avain evankeliumin levittämiseen. Se antaa meille tilaisuuden jakaa evankeliumia ihmisille.”

”Olen löytänyt Elävän Jumalan…”

Tapasimme myös pastori Mungin, joka on isähahmo monille nuorille pastoreille sekä vastuussa 100 evankelistasta. Kun kysyimme häneltä, miten monta kirjaa hän tarvitsisi, hän vastasi: ”Jos tämä materiaali tulee tunnetuksi meidän piirissämme, sille tulee olemaan todella suuri kysyntä!”. Mung kertoi myös yhdestä hänen opetuslapsestaan, joka oli aikaisemmin johtaja toisessa uskonnossa. Hän oli kuullut evankeliumin radion välityksellä, otti rohkean askeleen ja lähti seuraamaan Kristusta. Tänään Jumala käyttää häntä todella voimallisesti; hän voittaa noin 1 000 ihmistä Kristukselle vuosittain. Mung kertoi, että tätä hänen opetuslastaan halveksitaan, mutta hän vain vastaa: “Syy, miksi käännyin entisestä uskonnostani oli se, etten enää voinut teeskennellä… olen syyllinen siihen, että teeskentelin seuraavani hänen jalanjäljissään, vaikka en siihen pystynytkään ja se teki minusta valehtelijan. Teen syntiä joka päivä, mutta olen löytänyt Elävän Jumalan, joka rakastaa ja vahvistaa minua. Hän ei odota minun tekevän mitään, jotta ansaitsisin pelastukseni. Hän on tehnyt sen puolestani.” Sitten hän jakaa evankeliumia ihmisille. Joskus uskonnolliset johtajat sanovat hänelle: “Meillä ei ole oikeutta estää heitä valitsemasta uskontoaan… silti, olkaa hyvä älkääkä kastako kaikkia samaan aikaan. Tehkää se salassa, yksitellen.”