INDIEN

Indien

Indien är en nation där vi sett påtagliga bevis på att evangeliet har förvandlat liv, familjer och samhällen. Skörden är mogen i Indien. På våra resor till Indien har lokala evangelister berättat att de fått följande fråga, “Men varför har ingen kommit och berättat om Jesus tidigare?!” Förra året förmedlade vi 32 000 Nya Testamenten och material för evangelisation och lärjungaträning till lokala församlingar. En del av det användes på barnläger. För många av dessa barn var det den första kristna bok de fått. När Pentaiah, en handikappad 13 årig pojke, fick ett exemplar av The King (illustrerat Markusevangelium) sa han: “Jag har aldrig gått i skolan och jag har inga vänner. Ingen har kommit och pratat med mej som att jag skulle vara en normal människa. Ni har talat så snällt med mej, och gav mig serieboken som heter The King. Jag skall be min syster läsa den för mej. Tack – jag har aldrig fått en så fin present förut!”

NEPAL

Nepal

Det har varit en enorm församlingstillväxt i Nepal under de senaste decennierna. I slutet på 60-talet fanns det bara några hundra troende. Idag är de närmare en miljon frälsta! Ett av de största behoven de har är material för lärjungaträning. När MediaServe besökte Nepal förra året kunde vi förse dem med mer än 12 000 Nya Testamenten och The Gate to Life (bibelstudiematerial). Dessa gavs till lokala församlingar som är särskilt inriktade på evanglisation. En flicka berättade för Carolyn: “Jag har varit frälst i 1 år. The Gate to Life har verkligen hjälpt mig förstå meningen med bibeln, och det hjälper mig att vara helt överlåten till Herren och att lovprisa Honom. Nu delar jag evangeliet till andra.”

UKRAINA

Ukraina

Förra året gav vi 10 000 biblar och material för evangelisation och lärjungaskap till lokala evangeliska – och Messianska församlingar. En församling berättade: “Vi skulle vilja tacka er för The Star of David Bibles. Igår döpte vi nyfrälsta i vatten. Vi kunde nu ge var och en av dem en egen bibel som vi fick av er. Det är en dyrbar gåva för dem, för många i vårt land har inte råd att köpa en bibel.“ En man från ett rehab center i Ukraina berättade följande: Jag heter Anatoly. Jag var missbrukare. Hela mitt liv har jag känt en tomhet på insidan, men jag förstod inte varför. När jag fick min första bibel (Star of David Bible) i handen blev jag så välsignad! Jag öppnade och började läsa boken och insåg att mitt tidigare liv inte alls var som det borde ha varit. Jag är mycket tacksam till de människor som har välsignat mig med denna bok. Man kan inte ens kalla den en enkel bok, för det är ju bibeln, Guds Ord, som visar mig hur jag skall leva och den leder mig i mitt liv”.

KINA

Kina

Trots att evangeliska skrifter är sällsynta och förföljelse av kristna ökar, pågår en väckelse bland Hmong folket som bor i Kina och Vietnam. MediaServe försåg med 2 000 Hmong biblar under 2018. Våra lokala partner som arbetar bland Hmong folket i Kina berättade att de troende i Kina har väntat länge på att få dessa biblar!

MYANMAR (BURMA)

Myanmar

Herren öppnade en dörr för att kunna förse religiösa studenter av annan tro med biblar. Biblarna togs ivrigt emot, till och med av några av deras religiösa ledare. Man berättade att många gånger läser dessa studenter hela Nya Testamentet inom ett par dagar och ofta memorerar de långa stycken, Jakobs brev är särskilt populärt. Förra året besökte vi våra partners i Myanmar och försåg dem med ytterligare 50 000 biblar för Myanmar – en utgåva speciellt utformad för denna målgrupp! Gud drar människor till sig själv – männislor som vi aldrig skulle tro vara intresserade av evangeliet!

SER FRAM EMOT 2019


Mer än 600 000 är NU under tryckning:
Indien: 251 000 Nya Testamenten, The King, The Gate to Life, The Secret of True Life
Iran: 5 000 The Gate to Life
Myanmar: 190 000 The Gate to Life, The Secret of True Life, The King
Ethiopien: 152 000 Bibles, Nya Testamenten, The Gate to Life, The King
Israel: 7 000 Nya Testamenten
Thailand: 10 000 The Gate to Life