INDIA

India er et land der vi helt konkret har sett hvordan evangeliet har forvandlet liv, familier og samfunn. Høsten er moden i India. På våre reiser i India har lokale evangelister sagt til oss at folk har spurt dem: “Hvorfor har ingen kommet og fortalt oss om Jesus før?” I fjor skaffet vi til lokale kirker 32 000 nytestamenter og andre bøker til bruk i evangelisering og disippelgjøring. Noen av disse ble brukt på barneleirer. For mange av barna var dette den første kristne bok de hadde fått. Pentaia, en funksjonshemmet gutt på 13 år, fikk boken Kongen (Illustrert utgave av Markus-evangeliet), og han sa: “Jeg har aldri gått på skolen, og jeg har ingen venner. Ingen har kommet og snakket med meg som om jeg var et normalt menneske. Du snakket så fint med meg og ga meg denne tegneserieboken som heter Kongen. Jeg skal be søsteren min om å lese den for meg. Takk -jeg har aldri fått en slik gave før.”

NEPAL

En fenomenal kirkevekst har foregått i Nepal i løpet av de sistetiårene. I slutten av sekstiårene varder bare noen få hundre troende. Idag nærmer antall troende seg enmillion! Et av de største behovene er materiell til bruk i disippelgjøring.I fjor besøkte MediaServe Nepalog klarte å skaffe over 12 000 nytestamenter og Porten til livet (disippelgjøringshefte). Disse ble gitt til flere lokale menigheter, spesielt til de som fokuserer på evangelisering. En ung jente fortalte Carolyn: “Nå har jeg vært en kristen i ett år. Porten til livet har virkelig hjulpet meg til å se meningen med Bibelen. Den hjelper meg til å være helt overgitt til og å tilbe Herren. Nå deler jeg evangeliet med andre.”

UKRAINA

I fjor ble over 10 000 eksemplarer av Bibelen og evangeliserings- og disippelopplæringshefter gitt til lokale kirker og messsianske menigheter. En menighet fortalte oss: “Vi vil så gjerne takke dere for Davidsstjernebiblene. I går ble våre nye troende døpt i vann. Vi kunne gi hver enkelt en av deres bibler. Denne gaven er dyrebar for hver av dem, for det er mange i landet vårt som ikke har råd til å kjøpe en.” En mann fra et rehabiliseringssenter i Ukraina fortalte: “Mitt navn er Anatoly. Før var jeg rusavhengig. Hele livet hadde jeg et tomrom innvendig, uten at jeg visste hvorfor. Da jeg fikk min første Bibel (Davidsstjerne-bibel) i hendene, ble jeg velsignet. Jeg åpnet den og begynte å lese denne boken, og mda skjønte jeg at mitt tidligere liv slett ikke var som det skulle være. Jeg er svært takknemlig for de menneskene som har velsignet meg med denne boken. Det går ikke an å bare kalle den en bok, for det er jo Bibelen, Guds Ord, som viser meg hvordan jeg skal leve og leder meg videre i livet.”

KINA

Selv om det er utilstrekkelig med bibler, og forfølgelse av kristne er økende, foregår det en vekkelse blant Hmong-folket som lever i Kina og Vietnam. 2 000 Hmong-bibler ble skaffet i 2018. Vår lokale medarbeider som virker blant Hmong-folket i Kina, fortalte at de troende i Kina lenge hadde ønsket å få disse biblene.

MYANMAR

Herren åpnet en dør så vi kunne gi bibler til religionsstudenter av en annen tro. Disse biblene ble mottatt med iver, også av noen av deres religiøse ledere. Vi er blitt fortalt at mange ganger hender det at disse studentene leser nytestamentet i løpet av et par dager, og ofte lærer de lange avsnitt utenat. Jakobs brev har vært en populær skriftdel. I fjor besøkte vi våre partnere i Myanmar og sendte enda 50 000 bibler til dette prosjektet i Myanmar – i en utgave spesielt beregnet på denne målgruppen! Gud trekker mennesker til seg – mennesker som man aldri ville trodd var interessert i evangeliet!

VI SER FREMOVER TIL 2019

Mer enn 600 000 er under trykking NÅ:
India: 251 000 nytestamenter, Kongen, Porten til livet, Hemmeligheten til et virkelig liv.
Iran: 5 000 Porten til livet.
Myanmar: 190 000 Porten til livet, Hemmeligheten til et virkelig liv, Kongen.
Etiopia: 152 000 Bibelen, Nytestamentet, Porten til livet, Kongen.
Israel: 7 000 Nytestamentet.
Thailand: 10 000 Porten til livet.