Vi prisar Herren för de 160,000 Skrifter och material för lärjungaträning som nådde Etiopien i mars detta år! Dessa distribuerades till lokala församlingar över hela landet, inclusive Star of David Bibles på Amharic till judiska samhällen. Pastor Fikre berättade: “Vi har fokus på mission och evangelisation, delar ut material speciellt på landsbygden, och ser härlig tillväxt.” En församling dubblades efter att de fick NT på Oromo! Etiopien var en av de första länderna som kristnades – trots det har ännu idag endast 2% av de kristna en egen bibel! Vi får in härliga vittnesbörd från de som fått skrifter från oss, men vart och ett av dem slutar med: “Vi behöver flera biblar och böcker!” Evangelister och pastorer arbetar i en del tuffa områden och ser hur Guds Ord verkligen förvandlar liv!

“Jag fick Oromo Nya Testamente från er. Från denna bok lärde jag mig hur man skall leva och hur man tillber Gud. Jag har stor nytta av att läsa Nya Testamentet, eftersom det är på vårt lokala språk. Vi skulle vilja tacka de som välsignat oss genom att ge oss denna bibel. Den är till stor hjälp.” Tefri är en evangelist som arbetar bland nomader på landsbygden i östra Etiopien, samt över gränsen till Djibouti och Syd Sudan. Han säger: “Jag använder Oromo Nya Testamente och The Gate to Life och jag bara älskar dem; de hjälper mig att nå ut till så många människor och många blir frälsta och förvandlade. Jag behöver flera böcker!”

Tesema, en annan evangelist säger: Secret of True Life är en fantastisk liten bok som vi använder när vi berättar för människor om Jesus. Den är mycket praktisk, fängslande och enkel. När människor tagit emot Jesus ger vi dem sen The Gate to Life. Dessa böcker har gett enorma förändringar, särskilt för dem som lever på landsbygden. Om vi inte hade haft detta underbara material och dessa Skrifter kunde vi inte ha nått ut till de här människorna”.

 

Ny judisk församling i Norra Etiopien

Vi tog emot nyheten att en ny judisk församling etablerats i Norra Etiopien. Det finns många judiska samhällen i detta område och Beit Abraham Messianska församling genomförde nyligen en kampanj där man sökte upp judar. Resultatet blev att manga kom till Jesus och en ny församling startades! Alla nykomlingar fick en Star of David Bible. Var snäll och fortsätt be för dessa nyfrälsta och den Messianska församlingen som växer I Etiopien. MediaServe har överlåtit sig till att hjälpa till att möta behovet av Guds Ord i Etiopien. Vårt mål är att förse dem med ytterligare 440,000 Skrifter och material för lärjungaträning.